Siber Güvenlik Jet Hızlandırma Programı Sona Erdi
14 Şubat 2020

Aldıkları eğitim ve mentorlükle final gününe çıkan 9 takım HAVELSAN ve SSB yetkililerinin de yer aldığı jüriye sunumlarını yaptı, dereceye giren 3 takım ödüllendirildi.

Swordsec firması, Bulut Tabanlı Dijital Varlık Keşif Aracı ile birinciliği elde etti. Geliştirilen sistemle siber istihbaratta bilgi toplama süreçleri dakikalar seviyesine indiriliyor.

Şirket yetkilisi Seyfullah Kılıç, daha önce Google, Apple, Facebook, Twitter ve Friendfeed, CERN gibi dev firmalarda güvenlik açığı keşfetmiş, Google güvenlik onur listesi ödül alanlar sayfasında yer almayı başardı.

Kılıç, uluslararası satış kanallarına ulaşmada HAVELSAN ile işbirliği yapmayı hedeflediğini dile getirdi.

İkinciliği elde eden Merkür Savunma ise TURA ürünü ile İnsansız Hava Aracı (İHA) iletişim altyapısının uçtan uca korunmasını sağlıyor. Merkür Savunma yetkilisi Melike Bağcı hali hazırda Polis Akademisi GBE İstihbarat Araştırmaları Bölümünde Yüksek Lisansına devam eden ve sinyal istihbaratı konusunda tez çalışması yapan bir elektronik mühendisi.

Jet Hızlandırma Programında üçüncülük derecesini ise Secpoint firması, Piriforce projesiyle elde etti. Proje, siber dünyada istihbarat eksikliğini kapatmak için planlandı.

Secpoint yetkilisi Bilal Cihat Öztürk siber güvenlik ile 5 yıl önce Çin’de IASP (International Associacion of Science Parks) etkinliğinde tanıştığını belirterek, “Bu konuyla ilgili araştırmalar yapmaya başlamıştım. Aynı yıllarda bu işin Türkiye’de nasıl olduğunu anlamak için uzmanlarla görüşmeler yaptım. Ardından CTI (Siber Tehdit İstihbaratı) alanında bir eksiklik olduğu düşünerek kendi ekibimi kurdum.” dedi.

Mail Aboneliği
Haberleri ve projelerle ilgili gelişmeleri yakından takip etmek için
mail listemize kayıt olabilirsiniz.
Lütfen e-posta adresinizi girin.
Mail aboneliğiniz alınmıştır. Teşekkür ederiz.
Başvuru yapılırken bir hata meydana gelmiştir. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.
Captcha doğrulamasını geçemediniz.